העיר שלנו היא המקום הראשון המשפיע על חיינו. בחינוך, בביטחון האישי, בעסקים ובתחבורה הציבורית. בימים אלה, כאשר שאלות בוערות עומדות על סדר היום, לבחירות לרשות המקומית משמעות גדולה במיוחד. ניתנת לנו הזדמנות להשפיע באופן ישיר על העתיד שלנו – להצביע ולבחור את ראש העיר וחברות וחברי המועצה שלנו.
בבחירות המקומיות ב-27 לפברואר בוחרים ובוחרות בירושלים. איך נעשה זאת? בשתי דרכים – ראשית, נדאג שכולם וכולן יוצאות ויוצאים להצביע, כי כל קול יכול להשפיע על עתיד העיר. ושנית, נדרוש מנבחרי ונבחרות הציבור להקשיב לנו, התושבים, ולקדם את הסוגיות שחשובות לנו באמת.
לפני מספר חודשים, התרחש אחד האירועים הקשים בתולדות מדינת ישראל. השבעה באוקטובר מציין נקודת שבר במדינה, של מה שהיה לפני ומה שיהיה אחרי. לצד הכאב הגדול, ראינו גם את הכוחות האדירים של החברה הישראלית, של האזרחים והאזרחיות שלא חדלו להתגייס, לסייע, להתנדב ולבנות.
לאור האסון שחווינו, עלינו החובה והזכות לבנות את היום שאחרי – לשקם את החברה הישראלית ולהשיב אותה להיות מקום בטוח יותר, צודק יותר, שוויוני יותר. מדינה שבה חיי האזרחים ןהאזרחיות, שגשוגם, בריאותם, רווחתם וביטחונם, נמצאים במקום הראשון בסדר העדיפויות. הבחירות לרשות המקומית הן חלק מנקודת תפנית זו. הרשות המקומית היא המרחב הקרוב והמשפיע ביותר על חיי התושבים והתושבות והיא המרחב בו הקשר בין נבחרי הציבור לבין התושבים הוא הישיר, המחויב והמיידי ביותר.
הרשויות המקומיות שוב ושוב מוכיחות את האחריות הגדולה וההשפעה הישירה שלהן על חיי היומיום של כולנו. כל אחת בתחומה נאלצת להתמודד עם אתגרים חסרי תקדים: בניית מערכי ביטחון עירוניים, דאגה לעשרות אלפי אזרחים ואזרחיות שפונו, מאבק על תקציבי הפיצוי מול משרדי הממשלה ועבודה מול מוסדות המדינה וגופים אזרחיים כדי לסייע לתושבים והתושבות לצלוח תקופה קשה זו.
שעה זו היא השעה למנהיגים ולמנהיגות שייקחו אחריות על אתגר איחוי ובינוי החברה, כאן ועכשיו בעיר שלנו.
– אנחנו זקוקים וזקוקות למנהיגות מאחדת, שתסרב לקחת חלק בשיח משסה ומפלג.
– אנחנו זקוקים וזקוקות למנהיגות שתפעל באופן שוויוני עבור כולם ותיתן מענה לצרכים השונים של האוכלוסיות והקהילות בעיר.
– אנחנו זקוקים וזקוקות למנהיגות שתדע לייצר בסיס רחב להסכמות בין אנשים וסוגי ציבור שונים לטובת הכלל.
חיינו מוכרחים להמשיך. זוהי העת לבנות ולתקן ועל המנהיגים והמנהיגות שלנו לקחת אחריות על עיצוב המרחב העירוני בנושאים שונים:
דת ועיר
מארג הקהילות השונות והמגוונות של ירושלים היא עוצמתה החברתית והרוחנית של העיר. לפיכך, הכרח שהנהגת העיר תבסס הקצאת משאבים שוויונית לצמחיתן של הקהילות השונות לרבות בתחומי החינוך, התרבות והחברה. כפועל יוצא נדרשת הגדלת הייצוג של הפסיפס היהודי המגוון במוסדות העירוניים השונים ובהם במועצה הדתית, בוועדות העירייה, בהנהלות החברות העירוניות ועוד. ייצוג הולם לגברים ונשים כאחד.
המרחב הציבורי בעיר יהיה רב-גוני והעיר תהא בית לכולם וכולן, שלא מדירה מתוכה אף מגזר או מגדר. הנהגת העיר תקדם זאת ותעקוף בחומרה כל הפרה של שוויון בין בני אדם.
צביונה של השבת הירושלמית יאפשר לכל אחת ואחד להתנהל בצורה שמתאימה לאורחות חייו, תוך התחשבות הדדית זה בזה. הנהגת העיר תקדם פתיחת מוסדות תרבות וקהילה, תחבורה ציבורית ועסקים באופן ייעודי.
שוויון מגדרי
אנחנו מצפים ומצפות מנבחרי הציבור לעבוד בשותפות מלאה בין גברים ונשים, לקדם שוויון מגדרי במרחב העירוני, ע"י מינוי נשים באופן שוויוני בכל דרגי הניהול בועדות העירייה, בדירקטוריונים ובחברות העירוניות, לבנות ולחלק את התקציב העירוני בצורה שווה תוך בניית עיר שווה בתחבורה, ברחוב ובמרחב, בתרבות, בחינוך, בביטחון ובתעסוקה. בתוך כך – התערבות במקרה של הדרת נשים במרחב הציבורי ומינוי רכז/ת לקידום נשים והטמעת שוויון מגדרי בכל מנהל קהילתי.
חינוך
אנחנו מצפים מחברי מועצת העיר וראש העירייה לקדם ולתקצב בצורה ראויה תכניות חינוך המקדמות את ערכי החינוך הממלכתי וביניהם הנחלת ערכיה של מדינת ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית. פיתוח יחס של כבוד לזכויות האדם, לחירויות היסוד, לערכים דמוקרטיים, לשמירת החוק, לתרבותו ולהשקפותיו של הזולת, וכן לחנך לחתירה לשלום ולסובלנות ביחסים בין בני אדם, בין קבוצות אוכלוסיה ובין עמים.
אנו דורשים ודורשות שהעירייה תקצה משאבים לחינוך הציבורי הממלכתי והממ"ד שיפצו על הקיצוצים בתקציבם, תנהל בשקיפות הקצאת מבני ציבור לגורמים פרטיים, ותקדם ותתקצב יוזמות של בתי הספר ללימוד חשיבה ביקורתית, ערכים דמוקרטים ופלורליזם יהודי.
סביבה ותכנון עירוני
אנחנו מצפים מנבחרי הציבור לשמור, לטפח ולהנגיש את אתרי הטבע העירוניים, הרי ירושלים והמרחבים הפתוחים סביב העיר. לקדם התחדשות עירונית-קהילתית כחלק מתוכנית מתאר אחראית וסביבתית. לקדם תחבורה ציבורית חכמה, לעודד הליכתיות ואופנים ומרחב ציבורי מוצל ונעים. לייעול הפרדת הפסולת במקור, טיפול בפסולת בתחומי העיר, בשימוש חוזר, בהפרדת פסולת ובהצלת מזון.
אנחנו מזמינים אתכם ואתכן לקחת חלק באירוע 'שולחנות עגולים' בעיר. באירוע ניפגש עם נציגי הרשימות השונות בעיר, נשאל שאלות את המתמודדים והמתמודדות ונבין איזה מביניהם מתאים לתפיסת עולמנו בסוגיות השונות. זו הזדמנות למפגש ושיח בתקופה של הרבה חוסר וודאות, בו נוכל לברר עם המועמדים והמועמדות מה עמדתם בנושאים השונים שעל הפרק.
מי הם המתמודדים והמתמודדות ומה הם רוצים לקדם? כמה הצבעות צריך כדי להיכנס למועצת העיר? מהם הנושאים הבוערים בעיר ואילו נתונים הכי חשוב להכיר לפני הבחירות?
כל מה שצריך לדעת על ירושלים לקראת הבחירות – במפה הפוליטית של העיר
מרכזים לצדק חברתי © Designed & developed by Maayan Manor