העיר שלנו היא המקום הראשון המשפיע על חיינו. בחינוך, בביטחון האישי, בעסקים ובתחבורה הציבורית. בימים אלה, כאשר שאלות בוערות עומדות על סדר היום, לבחירות לרשות המקומית משמעות גדולה במיוחד. ניתנת לנו הזדמנות להשפיע באופן ישיר על העתיד שלנו – להצביע ולבחור את ראש העיר וחברות וחברי המועצה שלנו.
בבחירות המקומיות ב-27 לפברואר בוחרים ובוחרות ברחובות. איך נעשה זאת? בשתי דרכים – ראשית, נדאג שכולם וכולן יוצאות ויוצאים להצביע, כי כל קול יכול להשפיע על עתיד העיר. ושנית, נדרוש מנבחרי ונבחרות הציבור להקשיב לנו, התושבים, ולקדם את הסוגיות שחשובות לנו באמת.
לפני מספר חודשים, התרחש אחד האירועים הקשים בתולדות מדינת ישראל. השבעה באוקטובר מציין נקודת שבר במדינה, של מה שהיה לפני ומה שיהיה אחרי. לצד הכאב הגדול, ראינו גם את הכוחות האדירים של החברה הישראלית, של האזרחים והאזרחיות שלא חדלו להתגייס, לסייע, להתנדב ולבנות.
לאור האסון שחווינו, עלינו החובה והזכות לבנות את היום שאחרי – לשקם את החברה הישראלית ולהשיב אותה להיות מקום בטוח יותר, צודק יותר, שוויוני יותר. מדינה שבה חיי האזרחים ןהאזרחיות, שגשוגם, בריאותם, רווחתם וביטחונם, נמצאים במקום הראשון בסדר העדיפויות. הבחירות לרשות המקומית הן חלק מנקודת תפנית זו. הרשות המקומית היא המרחב הקרוב והמשפיע ביותר על חיי התושבים והתושבות והיא המרחב בו הקשר בין נבחרי הציבור לבין התושבים הוא הישיר, המחויב והמיידי ביותר.
הרשויות המקומיות שוב ושוב מוכיחות את האחריות הגדולה וההשפעה הישירה שלהן על חיי היומיום של כולנו. כל אחת בתחומה נאלצת להתמודד עם אתגרים חסרי תקדים: בניית מערכי ביטחון עירוניים, דאגה לעשרות אלפי אזרחים ואזרחיות שפונו, מאבק על תקציבי הפיצוי מול משרדי הממשלה ועבודה מול מוסדות המדינה וגופים אזרחיים כדי לסייע לתושבים והתושבות לצלוח תקופה קשה זו.
שעה זו היא השעה למנהיגים ולמנהיגות שייקחו אחריות על אתגר איחוי ובינוי החברה, כאן ועכשיו בעיר שלנו.
– אנחנו זקוקים וזקוקות למנהיגות מאחדת, שתסרב לקחת חלק בשיח משסה ומפלג.
– אנחנו זקוקים וזקוקות למנהיגות שתפעל באופן שוויוני עבור כולם ותיתן מענה לצרכים השונים של האוכלוסיות והקהילות בעיר.
– אנחנו זקוקים וזקוקות למנהיגות שתדע לייצר בסיס רחב להסכמות בין אנשים וסוגי ציבור שונים לטובת הכלל.
חיינו מוכרחים להמשיך. זוהי העת לבנות ולתקן, ועל המנהיגים והמנהיגות שלנו לקחת אחריות על עיצוב המרחב העירוני: לעצב מדיניות סביבתית, לדאוג לתחבורה הציבורית העירונית, לדאוג לביטחון התושבים, לשקם את הכלכלה והעסקים העירוניים, לקדם את החינוך והרווחה בעיר ולפעול למען הנגשה ונגישות לאנשים עם מוגבלויות.
על השלטון המקומי להוות דוגמה למנהיגות ראויה הצומחת מלמטה, ולאופן שבו אנו רוצים לראות את המדינה שלנו. מנהיגות נקיית כפיים, שרואה את טובת האזרחים והאזרחיות במקום הראשון, לפני האינטרס האישי, הפוליטיקה ויחסי הכוח.
אנו זקוקים וזקוקות למנהיגות ומנהיגים המסוגלים לקחת את התפקיד הקשה והמאתגר הזה – להוביל את הערים שלנו, לקדם בהן שוויון ודמוקרטיה וליצור דרך חדשה לבנייתה של החברה הישראלית.
הבחירות המקומיות שיתקיימו בקרוב יכתיבו את עתיד העיר בחמש השנים הבאות ומעבר לכך.
אין לנו ברירה אלא לפעול על מנת להבטיח כי יבחרו מועמדים שיצרו עיר טובה ובטוחה עבורנו בכל היבט. הצטרפו אלינו לפאנל בחירות בנושא היערכות העיר למשבר האקלים ושיפור איכות חיינו. בואו לשמוע את עמדת המועמדים לראשות העיר יניב מרקוביץ', זהר בלום ומתן דיל בנושאי תכנון עירוני, אנרגיה, היערכות לחירום ועוד.
הרשמו עכשיו – מספר המקומות מוגבל || לשאלות נוספות ניתן לפנות לירדן: 050-755-4547
מי הם המתמודדים והמתמודדות ומה הם רוצים לקדם? כמה הצבעות צריך כדי להיכנס למועצת העיר? מהם הנושאים הבוערים בעיר ואילו נתונים הכי חשוב להכיר לפני הבחירות?
כל מה שצריך לדעת על רחובות לקראת הבחירות – במפה הפוליטית של העיר
קראו מסמכי מדיניות שכתבו פעילים ופעילות בעיר על הנושאים הכי חשובים, את דרישות התושבים והתושבות בנושאים אלו ומי מהמתמודדים בבחירות מתחייב לקדם אותן ומי לא.
שאלנו את המועמדים את דעתם על הנושאים הכי חשובים בבחירות הקרובות
– בעירייה יש ע"פ חוק ועדת זכויות הילד ויש להטיל עליה את המשימה בנדון. אבל זה קודם כל התפקיד שלנו כהורים לחנך את ילדינו נגד תופעות אלה, לפעול לסייע לילדים נפגעים. על העירייה לדאוג לבקרה צמודה לאיתור מוקדם של בעיות כאלה ולטפל באפס סובלנות.
– לעודד הורים להשתתף בהדרכות הורים מטעם העירייה. מחקרים בעולם הוכיחו שמדיטציה בבתי הספר מפחיתה באופן דרסטי אלימות בבתי ספר ולכן כדאי לאמץ לפני תחילת לימודים חצי שעה מדיטציה.
– ללמד פילוסופיה בגובה העיניים מגיל ביה״ס כדי ללמוד לנהל שיח ומו״מ תוך התחשבות באחר.
כחבר מועצה אשתדל לבקר כל שבוע במוסד חינוכי בעיר, וכך אמליץ לשאר חברי כאשר הנהגת העיר תכיר את המציאות בשטח תהיה בקשר ישיר עם התלמידים והצוות ההשקעה העירונית בחינוך תעלה פלאים
מינהל החינוך בראשותי משקיע משאבים בלתי נגמרים ועשרות מיליוני שקלים בתוספות של מורות ומורים עבור כלל חטיבות הביניים והתיכונים בעיר תוך חיזוק כל ביה"ס בנפרד.
הוספתי שעות הוראה על חשבון הרשות המקומית ואני מלווה, הן באופן אישי והן מינהל החינוך, את הצוות המקצועי לכל ביה"ס ואנו מבצעים יחדיו הכנה לטיפול פרטני לכל תלמיד ותלמידה.
אנחנו הכנסנו מדריכי מוגנות לתוך ביה"ס על מנת לשפר את האקלים הבית ספרי ולמנוע מקרי אלימות בתוך שטח המוסד החינוכי, והפעלנו סדרת מפגשים חדשה לבני הנוער שתסייע להם להתמודד עם מצבים חברתיים וחיזוק הביטחון האישי באמצעות משחקים ושיח חברתי רגשי הכוללים אימון של מיומנויות וכישורים חברתיים. המפגשים יכללו וישלבו גם הדרכת הורים בנושא החרמות ופיתוח חוסן.
בנוסף לכך, היינו העיר הראשונה בארץ להכניס את תוכנית Safeschool. תכנית שמטרתה ליצור תוכן חדשני, עדכני ומקצועי לקידום הלמידה החברתית־רגשית (SEL) וההגנה על ילדים ובני נוער ברשת, בשפה נגישה ובגובה העיניים.
החזון שלנו היא עיר ברת קיימא שמתפתחת באופן מושכל ובקצב שמאפשר מתן שירותים מיטביים תוך פיתוח מקביל של שטחים מניבים לטובת כלכלת העיר. העיר יכולה לגדול אבל לא מתוך אינטרסים של יעדים כמותיים של תוספת יחידות דיור ומאינטרסים כלכליים בלבד אלא ששם את איכות החיים ואיכות הבניה תוך פיתוח המרחב הציבורי.
אנחנו במדינה קטנה וצפופה ואין ברירה אלא לשמור כמה שיותר על השטחים הפתוחים, על חלקות אלהים, שסביב העיר אך מצד שני לא לעטוף את עצמנו בבטון ובבניה צפופה מידי. כל זאת חייב להתבצע תוך שיתוף התושבים. כיום אין שיתוף אמיתי ואנו נפעל לשנות זאת.
יצירת רשת דרכים מתוכננת עם מס׳ ראוי של צמתים לקמ״ר (מתוך מודל של ״שכונה 360״) המעודד הלכתיות, פריחת של עסקים קטנים ובינונים שמחזיקים את כלכלת העיר.
קידום דיור ציבורי וחברתי – לעודד יזמים לבנות פרויקטים להשכרה לטווח ארוך ופרויקטים לדיור בר השגה לזוגות צעירים.
צמצום הבנייה המגדלית – מועילה ליזם אך יוצרת אפקט הרסני כלפי המרחב הציבורי באספקט הויזואלי, חברתי וקהילתי.
עיר ללא עוצמה כלכלית הינה עיר חלשה שעתידה רע, אנחנו חייבים אבל חייבים לנצל את המותג של רחובות כעיר המדע והתרבות רחובות צריכה להיות בירת הבינה המלאכותית של ישראל לרשימה ד"ר בוריס לואנט יעשה הכל כדי שרחובות תעלה על המגרש ותפעל אקטיבית לחיזוק רחובות כמובילה בעולם הבינה המלאכותית.
לאורך כל שנותיה רחובות הייתה ועודנה עיר טובה לתושביה. הגיע הזמן להפוך אותה למצוינת.
אני אגבש תכנית מתאר שתקבע את מדיניות התכנון והפיתוח בשטח העירוני, ייעוד השטחים הציבוריים ושטחי המגורים תוך שמירה על קיימות ואיכות הסביבה, במטרה לאפשר לתושבים איכות חיים גבוהה, בטווח של עשרים השנים הבאות.
אני אפעל להקמת פארקים וריאות ירוקות ברחבי העיר, שבילי אופניים ונתיבי הליכה. אחדש שיקום ופיתוח התשתיות בעיר באמצעות שימוש בטכנולוגיות מתקדמות במטרה לאפשר לתושבי רחובות להמשיך בשגרת חייהם ללא הפרעה וכן, אני מבטיח להוציא לפועל את תכנית שיקום רחוב הרצל המוזנח ולקדם מהלכים נוספים לשיפור הפיתוח העירוני.
התכניות להתחדשות עירונית הללו בחלקן כבר מאושרות או נמצאות בשלבים מתקדמים. על כן המבחן יהיה יותר בביצוע. הביצוע צריך להיות מדוד, בשלבים תוך מיזעור מקסימלי של הפיכת השכונות לאתרי בניה ענקיים. החזון צריך שההתחדשות היא לטובת התושבים הגרים בשכונות ושיפור איכות חייהם ולא לדחיקתם החוצה. וכאן כאן הכל צריך להתבצע תוך שיתוף צמוד ושוטף של התושבים.
למד לשונך לומר איני יודע , לא מכיר את הנושא ויש לי עוד הרבה מה ללמוד
אני מפקח על תוכנית ההתחדשות העירונית בשכונת קריית משה כיו"ר יוצאי העדה האתיופית מטעם העירייה. אני שמח להכריז כי התוכנית מאושרת והיא יצאה לביצוע שלא ניתנת לשינוי. במהלך ההתחדשות העירונית, נהרוס את 2,000 יחידות הדיור הקיימות ונבנה במקומן 11,000 יחידות חדשות, מוסדות חינוך וציבור לרווחת התושבים.
התוכניות להתחדשות העירונית בשכונות כפר גבירול ואושיות נמצאות בתחילת הדרך ובכוונתי לקדם אותן בעזרת אנשי מקצוע באופן שייתן מענה לתושבי השכונה מבלי להעמיס על התשתיות הקיימות ולפגוע באיכות חייהם של תושבי העיר.
בין השנים 2013-2019, תפקדתי כיו"ר וועדת שיקום שכונות חברתי מטעם משרד השיכון וליוויתי תוכניות חברתיות רבות בשכונות קריית משה ואושיות בהם שיפצנו מספר בנייני מגורים ישנים. לפיכך, יש בידי את הניסיון והידע הרחב להתחייב שאבנה תוכניות מסודרות ואקבע דגשים על מתן מענה לתושבים בנושא מוסדות חינוך וציבור, חניות תוך שיתוף ציבור מלא.
אני ממשיכה מסורת של פעילות ענפה בתחום. קודמיי היו הראשונים לחזק את הקשר של התושבים עם השטחים הפתוחים במזרח העיר ואני המשכתי בהתנגדותי לתכנית הפיתוח.
קודמיי הגו את התיק של פיתוח בר קיימא וגם בקדנציה זו קיימנו קורסים לתושבים בנושא של קידום הסביבה בעיר.
תמכתי באופן עקבי ושוטף בקבוצות שונות למען הסביבה לרבות מאבקים נגד כריתת עצים, קידום גינות קהילתיות ועוד.
אני חדש (חדש זה טוב ,לא כך?) ומשכך עדיין לא פעלתי אבל דבר אחד חשוב לי לומר הרצל הוא הציר המרכזי של העיר בהרצל תיבחן רחובות אם חפצי חיים אנחנו, נצטרך לשים את מירב תשומת הלב והמשאבים בהפיכתו של הרצל לליבה הפועם של רחובות, גדלתי בחיפה לאבי היה פוטו ברחוב מרכזי אני יודע מה זה עצמאי שנשבר מטה לחמו כי כל המסחר עובר לקניונים, יש מאות משפחות שחייבות את הרצל חי ובועט.
בשנים האחרונות, התנועה בעיר רחובות וברחבי ישראל הפכה לצפופה יותר וקשה יותר להתנייד. אני מתחייב לפעול בשיתוף אנשי מקצוע המובילים בישראל והגופים הממשלתיים האחראיים על תחום התחבורה כדי לקדם תכנית אב לתחבורה שתכליתה להפחית את עומס התנועה בעיר ולהציע פתרונות יעילים נוחים של הסעת המונים, תחבורה ציבורית, רכיבה על אופניים ותנועה רגלית.
תכנית זו תיקח בחשבון את כל הפרמטרים והמשתנים העתידיים של קצב התפתחות העיר, התנועה הצפויה בעיר ותציג תכנית מקצועית סדורה עם פתרונות קונקרטיים, לטווח הקצר ולטווח הארוך לעשורים הבאים עבור התחבורה והניידות בעיר.
אני מתחייב לחבר את כביש 431 ישירות לרחובות, לתכנן מחדש ולייעל את התחבורה הציבורית בתוך העיר ולסלול רשת שבילי אופניים מהשכונות אל אזורי התעסוקה, תחנת הרכבת ומרכז העיר.
בנוסף לכך, אני אקים תחנת רכבת נוספת בעיר, סמוך לשכונת רחובות ההולנדית, ואני אקים חניון ענק סמוך לתחנת הרכבת לטובת אורחי פארק המדע ונוסעי הרכבת. במסגרת הפרויקט, יוקם מעל החניון, מרכז תרבות ויזמות מסחרי- עירוני שבו תתקיים פעילות תרבותית גם בסופי שבוע.
משבר האקלים הפך למציאות ממשית אותה אנו חשים בתדירות גוברת של אירועי מזג אוויר קיצוני בכל העולם. מינהל החינוך בראשותי יחד עם המכון הוולקני, התחיל פיילוט ארצי ראשון בשם "גינות העתיד של ישראל". הפרויקט החל בעקבות המצב האקלימי ומתוך ההבנה כי כל משפחה צריכה לשמור על הביטחון התזונתי שלה. 20 מוסדות חינוך יתחילו לגדל ולטפח גינות מאכל.
אני מתחייב להכפיל את התקציב של הרשות לביטחון קהילתי בשביל שימשיכו להפעיל ולקדם את הגינות הקהילתיות בעיר. בנוסף לכך, אני מתחייב להקים מרכז קיימות עירוני ולמנות רפרנט עירוני שיהווה צינור תקשורת פתוח בין עיריית רחובות לקיימות העירונית.
אני מתחייב, בתחומי איכות סביבה, לכתוב תוכנית עירוניות לקידום הטבע העירוני ולהיערכות לשינויי האקלים יחד עם גורמים מקצועיים בתחום ויחדיו ניצור פעולות חוסן אקלימיות, לקדם חינוך סביבתי, פעולות הסברה ואירועים קהילתיים בתחום ואפעל להקמת פארקים שיהיו פתוחים לציבור הרחב 24/7 של טבע עירוני בגודל של כ-100 דונם במזרח העיר ומערבה.
בתחומי קיימות, אקדם פרויקט לשתילת 5,000 עצים כל שנה במהלך הקדנציה וכל עקירת עץ בוגר תידרש באישור ראש העיר.
בתחומי החדשנות, אפעל להתקנת מערכות סולאריות בבנייה חדשה ובבנייה קיימת, התקנת גופי תאורה חכמים, חיישני תאורה ברחבי העיר והחלפת גופי תאורה במגרשי הספורט לגופי חסכוניים באנרגיה, ואאמץ תקן בנייה ירוקה כתנאי לקבלת היתר הבנייה.
אני גאה להגיד שאני מאלה שחשפו זאת. לצערי הייתי בודדה במועצה במערכה זו. פעלתי והתנגדתי בועדות ובמועצת העיר אבל לבושת חבריי במועצה, ההקצאות עברו ברוב, ולא פעם ברוב גדול לרבות בידיים מורמות של חברי מועצה המנופפים עכשיו בסיסמאות של ליברליות וחופש.
הקדנציה הקרובה הינה הקדנציה הראשונה שלי במועצה אבל כלל אחד ברור מנהל לא תקין פוגע בכולם מנהל תקין משמע מנהל יעיל ונכון לטובת כולם
נושא הקמת פארק ההדרים לא הגיע להצבעה בעיריית רחובות עקב העובדה שזה נחתם מול דירקטוריון הל"ר. בדיעבד, נודע לנו, חברי המועצה, על ההסכם שנחתם עם הבעלים של הקרקע.
תושבי שכונת ההולנדית התנגדו להקצאת הקרקע עבור עמותות הקשורות לחב"ד לצורך הקמת בית כנסת "זמני" במבנה ציבורי נטוש של כחצי דונם ברחוב הר ציון, וטענו כי חסרים בשכונה מרכזים קהילתיים אחרים התואמים לאופי השכונה.
אני וסיעתי הסכמו עם תושבות ותושבי השכונה המתנגדים שטוענים כי לא נדרש במקום בית כנסת והצביעו נגד ההקצאה יחד עם כל חברי סיעותיהם, על אף שישבו בקואליציה.
אנו היינו היחידים שסייעו לתושבי שכונת ההולנדית בהקצאת הקרקע של מבנה דת "בית חב"ד". נכון לעכשיו, הנושא עדיין בדיונים בבית משפט.
בהקצאת הקרקע לבית חב"ד בשכונת קריית ההגנה, אני וסיעתי שלחו מכתב לוועד הפעולה של שכונת קריית ההגנה בהתנגדות שתפגע במרקם העדין של השכונה.
בהקצאת הקרקע בשכונת שדרות ח"ן, התנגדתי לבניית המקווה ויתרה מכך, הצלחתי לבנות גני ילדים על קרקע המריבה.
הקצאת הקרקע לבניית בית ספר ממלכתי דתי בשכונת גבעתי, דאגתי לבטל את הפרויקט ובמקומו, להרחיב את ביה"ס אורט.
אני מקווה שהצעותיי שהעליתי בקדנציה הנוכחית ונדחו פעם אחר פעם יתקבלו סוף סוף ואלה הם: הקצאת קרקע עבור הקהילה הקונסברטיבית בעיר לרבות בשכונה חילונית , הקצאה עבור עמותות חברתיות לרבות המרכזים לצדק חברתי, הקצאה במבנה קיים עבור מעון לנשים מוכות דתיות – חרדיות.
יש בראש וראש ליצור מנגנון של שיתוף ציבור אשר יקבע אלו שירותים טובים עבורו ולא להיפך. לתת עדיפות של הקצאות בקדנציה זו לעמותות חברתיות . כיון שאנו לא משופעים בקרקעות מעתה יהיו עירובי שימושים במבנה אחד יהיה כמה שימושים לציבור גם עמותה, גם מתנס, גם מבנה לגיל השלישי כולם באותו המבנה ובאותו המגרש. בטרם עמותה תגיש בקשה להקצאת קרקע יש לבחון חלופות שכבר קיימות למשל מבנים המשמשים כבר כ״פילים לבנים״ וזו הזדמנות לאכלס אותם בשירותים חדשים הנדרשים כעת לתושב.
הקצאת קרקע זהו כלי רע. זהו כלי חשוב שנועד בעיקר לשרת היכן שהשלטון המקומי לא נותן מענה, בתי הספר הממלכתיים/עירונים לא נדרשים להקצאה זה שנדרשת הקצאה לבתי הספר של המגזר החרדי זה לא פריוילגיה לחרדים זו תוצאה של מצב אבסורדי שמי שבוחר להתחנך בחינוך מגזרי לא זכאי להנות ממבנים עירוניים כמו כל ילד ברחובות, כחבר מועצה אפעל לשוויון במשאבים העירוניים ילד הוא ילד חרדי,מסורתי,חילוני ודתי.
אני מתחייב לעצור מיידית ובאופן מוחלט את כל הקצאות הקרקע בעיר תוך שיח ומיפוי עם התושבים של הצרכים ולהגיע להחלטה משותפת לגבי יתרת הקרקעות שנותרה.
אנו מתחייבים להמשיך לפעול בכל דרך פרקטית למנוע הקצאת קרקע בלתי סבירה ביחס לאופי השכונה ורצון התושבים.
כפי שצייני בהצלחה, שקיפות ושיתוף התושבים הם ערכים מרכזיים בתפיסת העולם שלי בכלל ובניהול העיר בפרט.
ספציפית בהליך הקצאות קרקע, לצערי הנוהל המשתף ע"פ החוק מוגבל ואינו מספק. היות וההקצאות הן לרוב שכונתיות, אני הייתי מקיימת שיתוף ייזום ברמת השכונה ביחס לכל הקצאה. כי הרי השטחים הציבוריים משרתים קודם כל את התושבים.
אור השמש הוא הטוב ביותר, שקיפות שקיפות ושוב שקיפות
תושבי רחובות אוהבים את העיר אך לא את העירייה. העירייה בראשותי תתנהל בשקיפות מלאה, תשתף את הציבור בתהליכי קבלת ההחלטות ותעניק להם שירות אישי ואיכותי כמו שנהוג במגזר הפרטי.
רחובות תשנה את פניה ותשים את התושב במרכז כאשר הנחת היסוד היא שצורכי התושב עומדים בליבת העשייה בכל ההיבטים האפשריים. אני מבטיח להעניק שירות באופן המתקדם והחדשני ביותר- בשקיפות, הגינות, נגישות וזמינות מרבית!
בנוסף לכלל ההתחייבויות שלי, אני מבטיח שאהיה זמין לכלל תושבות ותושבי העיר, 24 שעות, 7 ימים בשבוע, ואקבל קהל, מיום ראשון עד יום שישי, מהשעה 05:00 בבוקר.
בנוסף לכך, בימי שישי, אקיים מפגשים אישיים של ראש העיר עם התושבים, דלת פתוחה עם ראש העיר. המפגשים יותאמו באמצעות האתר והאפליקציה העירונית לנוחיות התושבים.
כחלק מההסכם הקואלציוני הייתי מתעקשת ועומדת על כך שהתיקים בהם החזקתי יהיו תחת אחריות אגף, על מנת שיהיה צוות מקצועי שיוציא מהכוח אל הפועל את התכנית.
דברו איתי עוד 5 שנים
הייתי פועל להאטת קצב הבנייה ודואג להתניה של בנייה חדשה בהרחבת הריאות החדשות, שבילי האופניים ומסלולי ההליכה בעיר.
יש לפעול במקביל. דואגת לבנות וועדה מקצועית הבנויה הן מאנשי מקצוע, אקדמיה וציבור כדי למצוא פתרונות לבעיות במרחב הציבורי אם זה בתחום שיווין מגדרי, סביבה ובריאות וכמובן תכנון עירוני. מרגע שיש תכנית אסטרטגית ומציאת פתרונות לבעיות אז אפשר לעבוד נכון.
רחוב הרצל חייב להיות הלב הפועם של העיר בתרבות במסחר ברוח ובחומר בחמש השנים הקרובות אפעל שרחוב הרצל יהיה אבן שואבת לכל אנשי השפלה 'אני מצפה שאנשים יבואו מכל הארץ לרחוב הרצל לשתות קפה לערוך קניות לבקר בתערוכות ובגלריות אני רוצה לראות את הרצל כמוקד משיכה סטודנטיאלי חבל לנו לבזר כוחות הצמיחה בהרצל תשפיע על כל העיר
ברגע שאבחר לראשות העיר, אני מבטיח להכניס מדיניות ליברלית ושיוונית לכלל תושבות ותושבי העיר. ראשית כל, אדאג לפעילות תרבותית ענפה, חיי לילה תוססים ותחבורה ציבורית בכל ימות השבוע, כפי שנהוג בכל הערים המתקדמות בישראל.
בנוסף לכך, בסוגיית הקצאת הקרקע, אדאג לשוויוניות מלאה בין גופים דתיים לגופים חברתיים, אשמור על זכויות המיעוט אך גם אעמוד על כך שזכויות הרוב יישמרו בקפדנות.
מרכזים לצדק חברתי © Designed & developed by Maayan Manor